Wie ben ik?

Ik ben Marjon Nijhoff, moeder van Myrthe en Ilene. Daar komt ook mijn bedrijfsnaam vandaan: I'M Mi zijn de voorletters van beide dochters, waarvan er één hier leeft en de tweede halverwege de zwangerschap terug is gegaan naar het Licht. Ik ben hen, iedere moeder is haar kinderen, maar ik ben ook mijzelf.

Mijn eigen kledingstijl trekt zich van de mode niks aan. Ik probeer altijd net even andere dingen te vinden dan in de gemiddelde winkel hangt. Omdat het niet meeviel aparte, betaalbare kleding te vinden, maakte ik het vaak zelf. Op veler verzoek ben ik het ook voor anderen gaan doen en zie daar: ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt, een eigen bedrijf opgezet en haast geen tijd meer om voor mijzelf te naaien ;-(

Grote voorraden moeten maken is killing voor je creativiteit, dus herhaaldelijk moet ik consessies doen aan de ontwerpen, maar dat ik voornamelijk stijlvolle, aparte en/of gekke stoffen weet te gebruiken blijft een feit. Daar ben ik goed in: weten welke stof de uitstraling heeft die ik beoog. Daar ligt mijn kracht. Daar hoop ik jou blij mee te maken. Daar word ik blij van.

Ik ben altijd al bezig geweest met creëren, kleding maken voor kind en mijzelf of het toneel. Ik heb 14 jaar meegewerkt in het kledingteam van Kwibus, en incidenteel maak ik een hoed of een jurk voor hen. Kwibus is een geweldig amateurgezelschap dat bijna professioneel toneel op de planken zet. Op onze eigen planken wel te verstaan, want we hebben ons eigen theater gebouwd (Theater Pantalone).

Ik heb voor het 125-jarig bestaan van het WKZ in Utrecht 2 kostuums gemaakt: 2 reuze cadeaus die de vrienden van het WKZ hebben geholpen om een gigantisch cadeau gesponsord te krijgen. En ik mocht in 2014 voor hen een groot hart-kostuum in hun logo-kleuren maken (zie kostuums).

Verder ben ik nog ballonnenclown Pinky; (Facebook: ballonnenclown Pinky) Heb je een feestje, denk dan eens aan Pinky! En per september 2016 ben ik beëdigd als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand van de gemeente IJsselstein. Dus als je nog wilt trouwen bij mij, dan kan dat ook ;-)

Sinds 2015 zijn de zomerrokjes van I'M Mi ook op Kreta te koop, in Plakias. Super trots ben ik dat ze daar zo goed verkopen. Hopelijk vind ik komende jaren een steeds grotere afzetmarkt, zodat ik nog meer vrouwen blij kan maken met een mooi rokje. Want dat is mijn doel: elke vrouw helpen het ultieme rokje voor haar te vinden, zodat zij zich mooi voelt!

I’M Mi is één van mijn passies, want al dat andere (vrijwilligers)werk en zeker mijn gezin is me (ook) heel dierbaar. De afwisseling is hectisch, maar wel zeer de moeite waard. Het helpt me steeds weer te ontdekken wie ik ben en wat ik werkelijk wil in dit leven.

I’M Mi, wie wil jij zijn?

 

Marjon ten Pas-Nijhoff Marjon Nijhoff